Clicky

Arbejd mere kreativt

milano

På workshoppen Touchpoint co-design experiments i Milano undersøgte MindLab, hvordan brugerinvolvering og prototypetests hurtigt kan skabe konkrete løsninger.

 

I en travl hverdag med dagligdagsrutiner, kan det være en udfordring at skabe rum for refleksion og eksperimenter, der kan skabe plads til mere arbejdsglæde.

Under overskriften Hvad skal der til for at arbejde kreativt og bæredygtigt faciliterede MindLabs Anette Væring en to dages workshop for italienske service- og grafiske designere på XXI Triennale International Exhibition i Milano. Med undersøgelsesspørgsmålet hvad motiverer os til at arbejde udførte de feltarbejde og dernæst prototyper ud fra den indsamlede data.
En af grupperne designede et koncept, der blandt andet skal inkorporere uopfyldte drømme på arbejdspladser. Projektet hed ”Kaffe med Enzo” og tog udgangspunkt i en barista, der arbejder, hvor triennalen blev afholdt, som altid har haft en drøm om at blive helikopterpilot. Konceptet gik ud på, at Enzo og hans kolleger på skift medbringer 10 billeder eller objekter fra deres liv, der fortæller en historie om, hvem de er. Den ene uge er det Enzo, man kan tage en kop kaffe og en snak med ud fra objekterne, og de efterfølgende er det hans kolleger .

En anden gruppe designede et koncept, hvor medarbejdere hver morgen anonymt kan afgive deres humør den pågældende dag. Stemmerne bliver så til en glad, ligeglad, trist eller vred smiley på chefens bord.

Konceptforslagene i sig selv gør ikke Enzo til helikopterpilot eller får medarbejdere i godt humør. Men processen var hurtig, involverende og et eksempel på, hvordan man kan komme frem til brugbare løsninger. I dette tilfælde både berigende, kollegialt og ledelsesmæssigt til at vise andre sider af sig selv, komme i øjenhøjde med hinanden og gøre arbejdsglæden i hverdagen større.

Udvikling kan blive rutine
Udover de gode idéer var workshoppen en mulighed for at eksperimentere med formen på faciliteringen af workshops. Der blev arbejdet med meget åbne rammer, så projekterne kunne følge deres eget flow.

 

Det er fedt at få lov til at eksperimentere, udfordre egen praksis og reflektere over, hvordan jeg typisk går til mine arbejdsopgaver derhjemme

Anette Væring

 

Workshoppen markerede afslutningen på forløbet for Touchpoint co-design experiments, der vil blive udstillet i New York. Udstillingen inkluderer blandt andet udgivelsen af en bog og en dokumentarfilm.