Metode
Perspektivkort

Få nye forfriskende perspektiver fra andre kontekster – skift fokus! I står i starten af et lidt fastlåst projekt eller er midt i en idéproces hvor gruppen trænger til ny inspiration på idéudviklingen.

Perspektivkort fungerer som inspirerende benspænd for en idéproces, og kan hjælpe jer med at tage udgangspunkt i brugerens perspektiv og få helt konkrete idéer til initiativer, når I skal forholde jer til en udfordring.

Passer disse perspektivkort ikke til jeres projekt, kan du opnå lignende effekt, ved at udvælge og printe billeder fra nettet fra andre brancher eller andre kontekster end dem i normalt arbejder i. Eksempelvis introducerede vi blandt andet billeder af Årstidernes kvikkasse for en gruppe lærere, der skulle udvikle ideer til, at skabe kvalitet i en presset hverdag. Hvordan ville en idé se ud inspireret af kvikkassen? Hvordan vil et billede af et fodboldhold, en rumfærge, et drivhus eller en fastfood restaurant ligeledes sætte gang i tankerne i Jeres projekt? Brug fantasien - det handler bare om, at hjælpe gruppens deltagere til at tænke ud af boksen og inddrage nye perspektiver og nye måder at gå til tingene på.

 

SÅDAN GØR DU
1

Print Perspektivkortene (A5) og spred dem ud på bordet.

 

2

Hver deltager vælger 1-3 perspektivkort, som de intuitivt finder mest relevante. Kortene er generiske og kræver, at deltagerne præciserer dem i forhold til det konkrete projekt.

 

3

Omformuler eventuelt spørgsmålene på kortet til udviklingsspørgsmål der matcher jeres projekt.

 

4

Præsentér de valgte perspektivkort i gruppen. Hvorfor har I valgt netop det? Hvad inspirerer jer ved kortet? Hvad kan I tage med, og hvordan kan perspektivet spille sammen med jeres arbejde?