Clicky

Immersion in Public Design

ES3A7353

I juni 2015 afholdte MindLab og det franske innovationslab La 27e Region seminariet Immersion in Public Design i Paris. Formålet var at udforske nye måder, hvorpå man kan integrere designmetoder, brugerinvolvering og implementering i offentlige projekter. Det skete ved at bringe internationale eksperter i servicedesign og franske embedsmænd sammen med 12 embedsmænds fra Erhvervs- og Vækstministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Odense Kommune.

Deltagerne brugte projektrejser til at illustrere aktuelle cases og udfordringer, som de havde udvalgt på forhånd. En projektrejse illustrerer projektforløb og fungerer som dialogværktøj i gentænkningen af tilgang og praksis. Metoden giver tid til at samle op på indsigter og giver et tilbageblik. Det viste sig, at flere deltagere havde haft helt forskellige oplevelser af deres projekters process. Det gav anledning til at identificere og lære om de overordnede organisatoriske udfordringer i forhold til at opnå den effekt, man ønsker og samtidig udstikke den fremadrettede vej. Læs uddybelse på Mindblog om, hvordan vi brugte metoden til at åbne op for nye perspektiver.

Drøftelserne blandt projektdeltagerne, MindLab og de internationale eksperter gav inspiration og blik for nye udviklingspotentialer, som vi skal arbejde videre med i den kommende tid

Rikke Wetter Olufsen, Chefkonsulent i Erhvervs- og Vækstministeriet

 Foruden nye perspektiver på projektforløb fik deltagere også større indblik i nyeste praksis og forskning indenfor offentlig udvikling. Ved at bringe forskning og praksis sammen blev deltagere udfordret på deres perspektiv og tilgang til implementering.

Vi kom til Paris med vores eget udviklingsprojekt og blev derudfra af internationale eksperter og kollegaer fra andre lande  forstyrret i vores vante måde at tænke på.

Lene Nygaard, Udviklingschef i Odense Kommune

 

MERE OM IMMERSION IN PUBLIC DESIGN

Charles_ed406x239

Se  interview med Charles Leadbeater, der forklarer, hvordan design og innovation skaber et new normal.

1
2
ES3A7437

Læs også La 27e Regions blogindlæg om Re-designing Policy Making, hvor Lucille Guitton reflekterer over seminariet.