Clicky

MindLabMorgen om Sharing Economy

 

Vi kan ikke undgå det – heller ikke selv om vi prøver. Sharing Economy er over os. Der bliver delt og udvekslet som aldrig før. Sharing Economy handler om, hvordan uudnyttede, og måske endda ikke erkendte ressourcer, kan skabe værdi ved at skifte hænder. I dag betyder udbredelsen af IT, at det er nemt, billigt og effektivt at dele med hinanden. Vi ser et økonomisk, socialt og kulturelt skift, der vil udfordre vores eksisterende opfattelse af, hvordan produkter og services handles, værdisættes og skabes.

Den 23. januar 2015 inviterede MindLab til MindLabMorgen om Sharing Economy og hvad fænomenet betyder for den offentlige sektor.

Her kan du se vores lille film med oplægsholderne: Journalist og forfatter Peter Hesseldahl, der leder projektet ‘WE-Economy’. Han ser på, hvordan den traditionelle økonomi udfordres af nye forretningsmodeller og samarbejdsformer som følger af blandt andet Sharing Economy. Og forsker Peter Bæck fra den UK baserede tænketank Nesta, der har været en del af et større forskningsprojekt omkring Sharing Economy. Han har indsigt i, hvordan Sharing Economy fungerer i forskellige europæiske lande.

Du kan også se Peter Hesseldahls og Peter Bæcks slides fra seminaret. Læs også Nestas rapport “Making Sense of the UK Collaborative Economy” og artiklen “Nu raser kampen om deleøkonomien” i informationen.